ICT moet gezondheidszorg stroomlijnen

De gezondheidszorg in Nederland kampt met tal van problemen. De regering trekt 110 miljoen gulden uit om met ict-oplossingen een deel daarvan aan te pakken.

Voor de stimulering van ict in de zorgsector is voor dit en volgend jaar 110 miljoen gulden beschikbaar. Dit extra geld gaat onder meer naar de bouw van elektronische patiëntendossiers (epd's). Tevens moet er een goede infrastructuur komen, zodat zorgverleners adequaat informatie kunnen uitwisselen. Aandacht is er voor het elektronisch voorschrijfsysteem (evs). Verder gaat een deel van dit extra geld naar het wegwerken van de wachtlijsten door via automatisering efficiënter te werken. De wachtlijsten moeten dan wel allemaal volgens dezelfde systematiek zijn opgebouwd. Ook moet worden geregistreerd aan wie al zorg is geleverd.
Momenteel neemt Nederland de zevende positie in op de Information Society Index. Die positie, zo vindt de regering, moet de komende jaren verbeteren. Om de ict-kennisbasis te versterken heeft het kabinet het actieplan 'Concurreren met ict-competenties' opgesteld. In de periode 2001-2004 is hiervoor in totaal 238 miljoen gulden beschikbaar.
In het najaar wordt de voortgangsnota van De Digitale Delta naar de Tweede Kamer gezonden. Rond dezelfde tijd worden de resultaten van de in de nota aangekondigde ict-toets gepresenteerd. De ict-toets geeft een integraal beeld van de ict-positie van Nederland ten opzichte van andere landen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-19T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.