Euro eist IT-aanpassingen bij de overheid

Het eerste half jaar van 2001 staat bij veel ministeries in het teken van het testen van de euro-aanpassingen in de geautomatiseerde systemen.

Het jaar 2001 is een cruciaal jaar. Op 1 januari 2002 volgt de introductie van de euro. Ook zijn veel administratieve en boekhoudkundige maatregelen nodig, zoals het versterken van de interne controle.
Begin 2002 moeten de interne financiële administraties zijn omgezet van guldens naar euro. De geautomatiseerde systemen moeten worden aangepast aan het vervallen van de gulden als wettig betaalmiddel.
Om de kwaliteit van de migratie te waarborgen heeft het ministerie van Justitie na de testfase edp-audits gepland. Daarmee worden de meest bedrijfskritische processen en systemen getoetst. De ministeries moeten voor begin volgend jaar hun systemen feitelijk hebben aangepast. Deze systemen kunnen dan voor 1 juli 2001 worden getest en geïmplementeerd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.