Philips stapt in kopieerbeveiliging

Philips zet in de VS samen met het Amerikaanse Digimarck een onderneming op die digitale watermerken voor video en audio gaat ontwikkelen.

Nu het kopiëren van cd's dankzij de opkomst van de cd-brander een fluitje van een cent is geworden en een hoge vlucht heeft genomen, wordt ontwikkelen van het beveiligen van cd's een steeds winstgevender onderneming. Philips wil een graantje meepikken van die opkomende markt.
Digimarck is gespecialiseerd in digitale watermerken. Vooruitlopend op de gezamenlijke onderneming heeft het Eindhovense concern een belang van 12 procent genomen in Digimarck voor ongeveer 38 miljoen dollar (100 miljoen gulden). Het is de bedoeling dat de onderneming binnen zes maanden operationeel wordt.
Het succes van de kopieerbeveiligingen is tot nu toe overigens niet overdonderend. Op Internet circuleren tal van kraakprogramma's voor de nu bestaande kopieerbeveiligingen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.