Internap zet voet aan Europese wal

Nu Internap zijn sporen op Amerikaanse bodem heeft verdiend strekt het bedrijf zijn tentakels uit naar het Europese continent.

Het vier jaar oude Internet-connectiviteit-center opent zijn eerste internationale P-Nap faciliteit in Amsterdam. Dit datacenter biedt klanten minder wachttijd, aldus Internap.
Het bedrijf uit Seattle biedt een route management technologie, dat gegevens met zo min mogelijk vertraging via de grote backbones over het Internet verstuurt. "Onze technologie zoekt de kortste route naar de backbone zonder tussen de diverse backbones te hoeven schakelen. De congestiepunten op het net die vaak veroorzaakt worden door pakketverlies worden hiermee omzeild, hetgeen de snelheid ten goede komt.
Het bedrijf richt zich op isp's en service providers, die een exclusief netwerk willen gebruiken tegen lage kosten. Om dit aan te kunnen bieden heeft Internap een aantal overeenkomsten gesloten met 95 procent van de backbone netwerken zoals Cable & Wireless en Sprint. "In tegenstelling tot telco's die gratis overeenkomsten hebben met de backbones, betalen wij hen om toegang te krijgen tot hun netwerk. In ruil daarvoor garanderen zij ons de beste netwerk-kwaliteit."
Internap schat zijn kansen op de snel groeiende markt in Europa goed in. "Wij werken hard aan het wereldwijd uitbreiden van onze dienst door Internetgemeenschappen in Europa, Azië en de rest van de wereld te ondersteunen", zegt Martin Burvill, vice-president en general manager international. "We waren op zoek naar een sterk punt om de Europese markt te betreden. Vanwege de strategische ligging hebben we besloten een datacenter in Amsterdam te openen".
Het internationale karakter van Internet biedt heel wat mogelijkheden voor Internap. "Een derde van het Europese Internetverkeer moet via een Amerikaans knooppunt om de juiste informatie te ontvangen. Dit in combinatie met de groeiende vraag naar mobiele applicaties maakt de Europese markt erg interessant", aldus Burvill.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-21T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.