Geplaagde Baan meldt grote Engelse order

Baan kan weer aan het werk met een grote order van het Engelse leger. Dara (Defence Aviation Repair Agency) koopt voor miljoenen software bij Baan in.

Dara, verantwoordelijk voor onderhoud van de luchtmachtvloot, gaat erp-systemen (enterprise resource planning), scm-systemen (supply chain management) en e-handelstoepassingen gebruiken op in totaal 3000 werkplekken. Het bedrijf zegt voor Baan gekozen te hebben na een evaluatieperiode van 15 maanden.
Het door een overname van het Engelse Invensys geredde bedrijf werd niet door alle nieuwe aandeelhouders even enthousiast ontvangen. Velen van hen hadden er weinig vertrouwen in dat Invensys het noodlijdende bedrijf weer op de rails zou krijgen. Daarnaast had niet alleen Baan maar Invensys zelf ook last van tegenvallende prestaties. Begin deze maand kelderde het aandeel van het bedrijf met een derde toen de onderneming aangaf dat de winst door tegenvallende orders 20 procent lager zou uitvallen. De combinatie meet dit succesje dan ook breed uit.
Laurens van der Tang, directeur van Baan, zegt geen moment aan het slagen van de overname getwijfeld te hebben. "Omdat Baan goede producten heeft, stond het voor ons als een paal boven water dat klanten terug zouden keren zodra het bedrijf weer in rustiger vaarwater terecht zou komen. Deze grote order is het bewijs dat dat vertrouwen terecht was. We verwachten de komende maanden meer contracten te tekenen." De reorganisatie bij Baan is volgens het bedrijf op schema.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-21T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.