ICT-bedrijven sijpelen onderwijs in

Nadat KPN voor 1,5 miljoen gulden een basisschool in De Bilt 'ICT-waardig' heeft gemaakt, geven nu VCD Automatisering en Progress Software producten aan scholen.

De extra gelden die de overheid beschikbaar stelt voor onderwijs zijn bij lange na niet genoeg om het onderwijs in pas te laten lopen met het bedrijfsleven. Informatietechnologie blijft er nog een ondergeschoven kindje. Ondanks het extra dat op Prinsjesdag is uitgedeeld, vindt bijvoorbeeld de vakbond AOB dat er nog miljarden guldens te weinig voor onderwijs zijn uitgetrokken. Nederland loopt op dit vlak ver achter in Europa.
Dit zet de deur open voor het bedrijfsleven. KPN heeft enige weken geleden een school in de provincie Utrecht helemaal ingericht met moderne apparatuur.
En nu geeft VCD Automatisering zijn retail-applicatie Distretail gratis ter beschikking aan de 19 Regionale Opleidings Centra in ons land. Progress Software levert de daarbij behorende producten en licenties. Normaal gesproken zouden zij daar een half miljoen gulden per school voor hebben moeten betalen.
Het voordeel voor de softwarehuizen is evident: leerlingen leren omgaan met een specifieke applicatie. Als zij later op de arbeidsmarkt komen, nemen zij die ervaring mee.
Meer informatie is te vinden ophttp://www.stichtingbit.nl.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-21T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.