WoL-personeel blijft loyaal aan bedrijf

Hoewel werknemers van World Online alle reden hebben zich van de onderneming af te wenden, blijven de meesten toch vierkant achter de Internet-aanbieder staan.

"Ondanks alles merk ik dat veel werknemers loyaal blijven aan World Online", aldus bestuurder Sjerp Holterman. Hij voert namens vakbond De Unie de besprekingen met de directie over het sociaal plan voor de sluiting van het Rotterdamse hoofdkantoor en de reorganisatie van de vestiging in Vianen. Bij de bespreking van het plan met de werknemers in Rotterdam donderdag viel hem de loyale sfeer op. "Sommigen zeggen nog steeds: World Online, dat ben ik."
Holterman plaatst wel een kanttekening bij deze 'goede' sfeer. "De werknemers zijn verbolgen over de slechte communicatie rond de reorganisatie door de directie." Ook de voorstellen zelf worden niet door iedereen met gejuich ontvangen. Een aantal vindt de premie van 5 maandsalarissen te laag. Meer unaniem zijn de werknemers in het verwerpen van de termijn die de directie aan het aanbod wil verbinden. World Online stelt de deadline op 26 september. "Daar gaan wij niet mee akkoord. Dat moet minstens 1 november worden."
Afgelopen donderdag voerde hij ook de bespreking met de directie over het sociaal plan dat opgezet wordt voor de 82 werknemers in Vianen die ontslag boven het hoofd hangt. Holterman wil in dit plan ook een vertrekpremie van een aantal maandsalarissen opnemen. Ook moet er begeleiding voor herplaatsing van de werknemers binnen World Online of daarbuiten komen. Rond de 30 werknemers die ontslag boven het hoofd hangt hebben een contract voor bepaalde duur. Mensen uit deze groep die uitzicht hadden op een vaste baan moeten volgens Holterman onder de bepalingen van het sociaal plan vallen.
Aanstaande maandag bespreekt de vakbond het sociaal plan met het personeel in Vianen. Naar verwachting komt er dinsdag een eindbod voor het personeel in Rotterdam.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-22T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.