Esquare wil MKB 'regelwerk' uit handen nemen

Starter op dienstengebied Esquare wil via Internet het bedrijfsleven taken uit handen nemen als financiering, lease-administratie en feesten organiseren.

Onder de naam 'bedrijvenbutler' kunnen toekomstige klanten hun bedrijfs- en lease-administratie, juridisch advies, de schoonmaak en andere klusjes die afleiden van de kerntaken uit handen geven aan Esquare. De makelaar in diensten heeft overeenkomsten gesloten met de bestaande dienstverleners Fortis, PCL Leasemaatschappij en Legal House om de te maken afspraken te kunnen waarmaken. Het bedrijf wil fungeren als verzamelpunt, waar ondernemingen terecht kunnen voor al hun diensten, zodat zij niet meer met allerlei partijen in de clinch moeten om zaken goed te regelen.
Volgens Alex ten Voorde, marketing directeur bij Esquare, zijn er nog geen dienstverleners die zo breed opereren. Naast administratieve klussen draait zijn onderneming de hand ook niet om voor de organisatie van een bedrijfsfeest of een ander evenement. Daarnaast kunnen directeuren beschikken over een 'personal assistant' die de agenda van het management beheert, waar hij of zij ook gaat of staat met de ondersteuning van de meest moderne middelen. Ten Voorde laat daarbij niet meer los dan dat het om een crm-systeem (customer relationship management) gaat dat nog ontwikkeld moet worden. Het bedrijf wil zijn omzet koppelen aan de marges die klanten op hun eigen producten of diensten halen.
Grote motor achter de faciliterende diensten is Internet. De administratie vindt centraal plaats in de systemen van Esquare en is via de website www.bedrijvenbutler te bereiken. Online moet informatie op te vragen zijn op management, uitvoerder en gebruikersniveau. Ook andere transacties zijn via het in eigen huis in Visual Basic ontwikkelde systeem, dat in een Windows NT omgeving draait, uit te voeren. Nu functioneert de software nog met een Sequal Server database. Die moet in de nabije toekomst vervangen zijn door een database van Oracle.
Esquare heeft in zijn eerste financieringsronde enkele miljoenen ontvangen van private investeerders uit wat Ten Voorde 'nieuwe ict-ondernemingen' noemt. Binnenkort verwacht het bedrijf een kapitaalinjectie van Delta Loyd en Fortis. Uit het onderdeel voor personeelswerving van het bedrijf moeten de eerste concrete opdrachten komen. Ten Voorde komt bij Ormit vandaan en heeft daar de nodige netwerkervaring opgedaan. Dimphy Peters, voorheen werkzaam bij Kpmg en nu verantwoordelijk voor dit bedrijfsonderdeel van Esquare, weet te melden dat het bedrijf zes contracten getekend heeft met ict-dienstverleners voor het inzetten van wachtend personeel bij klanten van Esquare. Het bedrijf heeft hiermee de beschikking over een virtuele detacheringsbank van 3000 technici en specialisten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-25T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.