Simac wil belang in modems verkopen

Zeer waarschijnlijk trekt Simac Techniek zich terug uit zijn deelneming in Allied Data Technologies, zo valt op te maken uit het halfjaar-verslag van de onderneming.

De koers van Simac steeg na de aankondiging. Het persbericht van Simac Techniek meldt niet meer dan dat "Simac Techniek besprekingen is gestart betreffende de vervreemding cq wijziging in de zeggenschapsverhoudingen van een van haar deelnemingen. Bij succesvolle afronding zou dit kunnen leiden tot een aanzienlijke bijzondere bate in het tweede halfjaar van 2000."
Navraag bij Simac Techniek levert niets op, omdat algemeen directeur Eric van Schagen en financieel directeur Jan Lindenaar niet aanwezig zijn.
Het halfjaar-verslag van Simac Techniek meldt evenwel dat is besloten het belang in Allied Data Technologies terug te brengen (nu 80 procent). De ontwikkelingen rond Allied Data Technologies zijn momenteel stormachtig en veelbelovend.
In het eerste halfjaar werden enkele grotere orders verkregen voor de bestaande modemproducten. "De echte doorbraak lijkt nu echter te komen doordat Allied Data Technologies als één van de eerste bedrijven een flexibel inzetbaar en goed werkend DSL-modem kan leveren tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De markt voor DSL zal de komende maanden naar verwachting een sterke groei te zien geven."
De grote doorbraak is gekomen met de order van 20 miljoen gulden van Siemens voor Adsl-modems en er lopen meerdere grote aanvragen. "Dit zal mogelijk leiden tot een toename van de omzet en het resultaat in 2001. Inmiddels begint de financiering (van werkkapitaal) van Allied Data Technologies een punt van belang te worden", aldus het verslag.
Hoewel ook bij Allied Data Technologies niemand op de zaak wil ingaan, is het aannemelijk dat Simac zich uit dit bedrijf terugtrekt.
Overige deelnemingen van Simac Techniek zitten in The Industree (40 procent), Groupware.com (70 procent), 2Binteractive (40 procent), Edesint (25 procent), Tools4ever (33 procent), Apts (185), Applidata (30 procent) en WEE Electrotest (50 procent).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-26T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.