Abbink weg bij AND International Publishers

Na 15 jaar bij AND legt directeur Hans Abbink per 1 oktober 2000 zijn functie van lid van de Board of Directors en statutair directeur van AND neer.

Volgens een persbericht van AND zelf is het aftreden een gevolg van de nieuwe concernstrategie met een 'duidelijke focus en profilering op Internet en gerelateerde mobiele platformen'. In de afgelopen periode zijn strategische keuzes gemaakt die AND moeten positioneren als aanbieder van Internet en mobiel gerelateerde toepassingen, met name op het gebied van reizen en adresmanagement, aldus AND.
Nu deze keuzes gemaakt zijn, neemt de omvang van het werkterrein van Abbink aanzienlijk af. Daarmee vond hij dat het moment was aangebroken om zich terug te trekken uit de dagelijkse leiding. Abbink blijft beschikbaar als adviseur van de onderneming.
Het gaat momenteel niet best met AND. Eerder dit jaar was het noodlijdende bedrijf, dat momenteel miljoenenverliezen draait, nog in gesprek met het Zwitserse Distefora over een overname. Die gesprekken vlotten echter niet, waarop als een donderslag bij heldere hemel softwarehuis Tie Holding met een vijandig bod kwam. De Hoofddorpers hadden eerder met Distefora gepraat over de overname van een deel van AND waarin de Zwitsers weinig interesse hadden. Die gesprekken gingen naar mening van Tie te traag, waarop ze besloten zelf een bod te doen.
AND liet weten niet van Tie gediend te zijn. Vorige maand maakten de bedrijven in een gezamenlijke publicatie bekend dat er geen samenwerking, fusie of overname komt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.