Subsidie voor universitaire ict-experimenten

Vier proeven met toepassing van ict in het universitaire onderwijs zijn beloond met per project een miljoen gulden.

Het geld, afkomstig van het ministerie voor Onderwijs, is verdeeld door de stichting Surf, ict-leverancier voor universiteiten en hogescholen. In totaal dongen zeventien inzendingen projecten mee naar het prijzenbedrag.
Als beste komt volgens de adviescommissie uit de bus een project van de Universiteit van Amsterdam en Leiden. Het project moet de overdracht verbeteren van patiënten van een arts naar collega's, aan het eind van een dienst. In de praktijk blijkt dit moeilijk. Toepassing van ict-technieken moet verlichting brengen.
Het trainen van de schrijfvaardigheid is het onderwerp dat op de tweede plaats werd gezet. In dit project, Concourse gedoopt, werken de universiteiten van Utrecht, Twente, Nijmegen samen met hogescholen in Arnhem van Nijmegen.
MultiVla is de titel van het project dat als derde eindigde. Het staat voor Multidisciplinaire Visualisatietoepassingen voor Lokaal en Afstandsonderwijs. De Vrije Universiteit en de Universiteit Twente willen computers inzetten voor het visualiseren van medische handelingen bij de studie geneeskundige.
Laatste in de rij is het project Onderwijsweb Kennistechnologie van de Open Universiteit Nederland, dat hiervoor samenwerkt met de universiteiten van Groningen, Utrecht en Maastricht. Studenten krijgen de mogelijkheid op het Internet te experimenteren met lesstof die eerder in colleges en cursussen is aangeboden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.