Versatel verdwijnt uit Euronext 100

Glasvezelspecialist en telecombedrijf Versatel is uit de Euronext 100-index geschrapt. Het bedrijf deelt dat lot met Endemol.

De laatste krijgt door de overname door het Spaanse Telefonica geen plaatsje meer in de belangrijkste index voor de fusiebeurs van Amsterdam, Brussel en Parijs. Versatel moet genoegen nemen met een plaatsje bij de Midkap-fondsen voor de wat minder grote bedrijven.
In plaats van 30 Nederlandse aandelen, zoals in augustus bekend werd gemaakt, krijgen 28 Nederlandse fondsen een plaatsje in Euronext 100. Naast 23 hoofdfondsen worden CMG, Libertel, Randstad, Buhrman en World Online in de index opgenomen. Als de overname door Tiscali doorgaat, zal World Online daar waarschijnlijk weer uit verdwijnen. Van de AEX-fondsen blijven Baan en Vendex KBB buiten de nieuwe index.
In de Nederlands-Belgisch-Franse top-tien nemen Nederlandse bedrijven een belangrijke rol in: France Telecom is qua marktkapitalisatie nummer een, maar Koninklijke Olie volgt op de tweede plaats. Ook Philips, ING en Aegon staan in de toptien.
De deelnemende fondsen worden elke laatste handelsdag in februari, mei, augustus en november nader bekeken, en zo nodig verandert de samenstelling van de ranglijst. De aandeelhouders van de Amsterdamse beurs hebben vorige week voor de beursfusie met Parijs en Brussel gestemd. AEX-voorzitter Möller wordt ook voorzitter van Euronext. De aandeelhouders van de Parijse beurs hebben een aandeel van 60 procent. De Nederlanders hebben 32 procent in handen en de Belgen 8 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.