KPN geeft TU Twente gratis WAP-telefoon

KPN Mobile gaat de 6000 studenten van de Technische Universiteit Twente en 3000 medewerkers gratis een WAP-GSM geven.

Dit ondanks het feit dat (of misschien juist omdat) de opvolger Umts in de startblokken staat en WAP vrij algemeen al wordt beschouwd als achterhaald. WAP (Wireless Application Protocol) geeft onder meer een beperkte toegang tot Internet via een portal van KPN zelf. Met de proef op de op techniek en natuurwetenschappen georiënteerde universiteit hoopt KPN min of meer gratis goede ideeën te krijgen die ook bruikbaar zijn voor Umts, dat in 2002 op de markt moet komen. Tegelijkertijd maakt KPN met deze actie reclame voor het eigen bedrijf, dat altijd op jacht is naar goede IT'ers.
De studenten krijgen een gratis abonnement op WAP en gewone mobiele telefonie. De gesprekskosten komen voor eigen rekening. De 3000 medewerkers krijgen alleen het toestel gratis en moeten een tientje per maand voor het WAP-abonnement betalen.
Via WAP@UT kunnen studenten en medewerkers onder andere emailen en op elk moment van de dag actuele UT-informatie en praktische gegevens inzien, zoals telefoonnummers, tentamenroosters en de menu's van de mensa. De bedoeling is dat er snel nieuwe diensten bijkomen.
De telefoons komen half november beschikbaar. Hoeveel het project KPN Mobile kost, is niet bekendgemaakt. Wel hebben KPN en de universiteit besloten de proef voorlopig voor een jaar te doen en daarna te kijken of en hoe WAP@UT een vervolg krijgt.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.