Novell lanceert DirXML en Blackhawk

Novell introduceert twee netwerkoplossingen die beheer en gebruiksgemak moeten verbeteren als wordt gewerkt met diverse informatiesystemen.

Beide toepassingen, DirXML en Blackhawk, werden voor het eerst in Nederland getoond op de vakbeurs Business Solutions. Het is geen toeval dat de introductie in Amsterdam plaatsvond: Novell Nederland behoort tot de weinige goed draaiende vestigingen.
DirXML maakt het mogelijk belangrijke bedrijfsinformatie automatisch te delen, zowel intern als extern met partners. Dit voorkomt veel dubbel werk. Gegevens zijn tegelijkertijd in uiteenlopende systemen in te voeren. Koppelingen zijn mogelijk met Peoplesoft, SAP, Oracle, Novells NDS en Lotus Notes.
Op Business Solutions toonde Getronics hoe dit werkt. Per werknemer is precies vast te stellen tot welke gegevens hij toegang mag hebben. Hiervoor is slechts eenmaal aanmelden nodig. Bovendien zijn voor elke applicatie uitsluitend de relevante persoonsgegevens beschikbaar. In een HR-systeem (human resources) zit bijvoorbeeld de hoogte van iemands salaris. In de ict-omgeving en Lotus Notes hoort zo'n gegeven niet thuis.
Met DirXML/Blackhawk kan per systeem het juiste profiel worden ingevoerd. Mutaties, zoals een nieuw GSM-nummer, zijn simpel, veilig en snel door te voeren in een heterogene netwerkomgeving.
De nieuwe 'One Net'-software wil informatie-eilanden integreren. In zo'n omgeving zijn alle bestaande netwerken samengevoegd tot één groot netwerk. Het lijkt alsof de gebruiker in één netwerk zit; hij ziet geen verschil tussen lokale netwerken, intra- of extranetten en Internet.
Een van de eerste ondernemingen die One Net toepast is Jan de Rijk Logistics. Daar is een transparante infrastructuur gemaakt voor de interne logistiek. Vervolgens is aan de klanten toegang verleend. Bij Marskramer kunnen de filialen via een extranet inbellen en hun voorraden doorgeven. Op basis daarvan wordt een besteladvies gegenereerd. Daarna volgt de planning van vrachtwagens voor de aflevering. Gedurende dit hele proces kunnen filialen hun orderstatus volgen via het extranet van Jan de Rijk.
Novells One Net strategie is verder gericht op asp's (application service provider). ASP4all uit Amsterdam en Huizen werkt er al mee. "We kunnen de verschillende werelden van onze klanten integreren tot One Net", stelt technisch manager Marcel Jansen.
Novell probeert met het showen van innovatieve oplossingen zijn imago op te vijzelen. Het kost de software-onderneming moeite haar strategie duidelijk voor het voetlicht te brengen. Het concern wil wereldwijd 150 miljoen gulden uitgeven aan reclame. Novells Netware heeft het momenteel moeilijk tegenover Windows NT/2000 en Linux.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.