Minder telefooncellen door meer mobieltjes

KPN gaat het komend jaar het aantal telefooncellen in den lande verder terugbrengen. Oorzaak is de snelle opkomst van het mobieltje.

Afgelopen jaar verwijderde KPN 3400 groene telefooncellen, waarmee het aantal op 19.200 komt. Komend jaar gaan er nog eens 3250 stuks naar de schroothoop of ludieke voortuin. De grote populariteit van de mobiele GSM-telefoons ontslaat KPN van de wettelijke plicht om per 5000 inwoners in een woonkern één groene cel te laten functioneren. De gemeente bepaalt zelf waar de cel wordt geplaatst. De telefooncellen in horecagelegenheden worden niet verwijderd. Volgens KPN zullen de meeste telefooncellen (600) in de provincie Gelderland zijn, gevolgd door Zuid-Holland met 350 stuks. Noord-Holland moet het voortaan met 300 telefooncellen doen. Met 50 stuks houdt Flevoland het minste aantal openbare cellen van het land over. Maar het aantal woonkernen is dan ook op de vingers van één hand te tellen. Bovendien bevindt zich juist daar weer het hoogste aantal mobieltjes.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.