UPC komt met plannen voor Internet-televisie

UPC kondigde donderdag naast de tegemoetkoming in de klachten, ook de Internet-opzetkastjes aan, waarvan het zoveel verwacht.

Al volgend jaar denkt UPC er enkele honderdduizenden in de Nederlandse huishoudens te plaatsen. Het kastje koppelt Internet en televisie aan elkaar.
UPC wil dit jaar nog 30.000 boxjes in Amsterdam slijten, waarna de stormloop op de rest van Nederland moet beginnen. Een abonnement kost voorlopig 9,95 gulden per maand, maar als alle diensten werken komt daar vijf gulden bij. Voor dat bedrag krijgt de consument in eerste instantie extra kanalen en de mogelijkheid om films te bekijken. Voor het bekijken van de films en andere diensten moet extra worden betaald, het zogeheten pay-per-view.
Het boxje is er niet zonder slag of stoot gekomen. Microsoft zou de software leveren, maar kreeg die niet op tijd klaar. Nu is gekozen voor een tussenoplossing, waarbij software is gebruikt die veel minder mogelijkheden in huis heeft. Het kan nog enkele maanden tot ruim een half jaar duren, voordat alle diensten het ook daadwerkelijk doen.
UPC zegt dat de verwachtingen niet al te hoog gespannen moeten zijn. "We beginnen eerst met wandelen en pas daarna komt de sprint", aldus bestuursvoorzitter Marc Schneider.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.