UPC geeft klagers korting op abonnement

UPC belooft alle Internet-klanten in storingsgebieden eenmalig 44,50 gulden terug te betalen. Daarnaast krijgen mensen met een trage verbinding 15 gulden korting op het abonnementsgeld totdat de problemen zijn verholpen.

Deze tegemoetkoming aan circa 20.000 consumenten is het resultaat van de onderhandelingen die UPC en de Consumentenbond gisteren hebben gevoerd, nadat vorige week de bond samen met een aantal andere consumentenorganisaties en onder meer uitgever VNU een kleine campagne op touw had gezet.
Het kabelbedrijf kampte met veel klagende klanten die ontevreden zijn over de slechte dienstverlening en trage Internet-verbindingen.
UPC heeft nu beloofd om op korte termijn maatregelen te nemen die de problemen moet oplossen. Het concern noemt de uitkomst "heel constructief". "We hebben geleerd beter te communiceren", aldus directeur Koning. "Internet draait om snelheid. Als we dat niet kunnen waarborgen, moeten we dat de consument gewoon duidelijk maken." Op zijn webpagina zal UPC voortaan zorgvuldig informatie geven over de snelheid die de klanten van de Internet-dienst Chello mogen verwachten.
De oplossing die UPC en de Consumentenbond zijn overeengekomen, lijkt als twee druppels water op de tegemoetkoming die de bond van kabelaar Casema afdwong toen daar een stroom klachten over de trage Internet-verbindingen op gang kwam. Het conflict liep toen zo hoog op dat de Consumentenbond Casema-klanten adviseerde niet meer te betalen totdat een regeling zou zijn getroffen.
Ook bij Casema krijgen kabelinternetters vijftien gulden per maand korting op hun abonnementsprijs zolang er nog problemen zijn met de snelheid van de verbindingen. Ook Casema geeft nu in zijn folders meer duidelijkheid over wat de klanten kunnen verwachten als ze een aansluiting-zonder-telefoontikken nemen. Casema, eigendom van France Telecom, verwacht dat in januari alles in orde is.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.