Van Boxtel wil 'Internet-consumentenbond'

Minister van Boxtel van integratie en grote stedenbeleid wil een miljoen gulden reserveren om in 2001 een soort 'Internet-consumentenbond' op te richten.

De organisatie moet opkomen voor de belangen van burgers die te maken krijgen met de digitale diensten van de overheid, schrijft Van Boxtel in zijn wekelijkse column op de sitehttp://www.ministervanboxtel.nl.
De D66'er zoekt meer 'luizen in de pels' die kritisch kijken naar ict-zaken, al heeft hij veel waardering voor de inspanningen van de reguliere Consumentenbond. Die trad een paar maanden geleden op namens kabelinternetters bij Casema en dwong deze week concessies af bij UPC dat eveneens zwaar tegenvallende prestaties levert op het gebied van Internet via de kabel. Van Boxtel vraagt verschillende partijen, waaronder de Consumentenbond, een plan op te stellen voor een dergelijke belangenorganisatie.
De Consumentenbond heeft er al met van Van Boxtel over gesproken en praat in december verder. Een woordvoerder zegt weinig te zien in een hele aparte club. "Je moet niet voor alles een nieuw loket openen, dat is verwarrend voor de burger." Hij ziet meer in de mogelijkheid om onder de vlag van de bond een apart kantoor op te richten.
Voor de Consumentenbond zou het geld niet onwelkom zijn. Enige tijd geleden werd bekend dat de bond in financiële problemen zit en flink moet bezuinigen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.