Real Mapping slaat zijn vleugels uit

Ruim vijf maanden na het winnen van de Broos van Erp prijs 2000 heeft Real Mapping zich ook internationaal op kaart gezet.

Het Internetbedrijf dat IP-databases beheert, heeft inmiddels een kantoor in Londen geopend. New York en Hamburg staan voor eind november op de agenda. Volgens de planning moet er volgend jaar al winst geboekt kunnen worden.
De aanmoedigingsprijs is ingesteld door het ministerie van economische zaken. Anderhalf jaar geleden begon Real Mapping met de uitwerking van een idee, waarvan het eindresultaat voor het Internet volgens het bedrijf inmiddels internationaal van belang wordt geacht. Met de IP-database kan wereldwijd onder meer het land van herkomst en de taal van de webbezoekers worden vastgesteld.
"Na het in ontvangst nemen van de Broos van Erp prijs en daaraan voorafgaand de investering van Newconomy, stond bij ons de telefoon roodgloeiend", zegt Mark van der Linden, ceo van Real Mapping. "Het heeft ons behalve naamsbekendheid ook een hoop positieve reacties opgeleverd. Met als gevolg dat we met een aantal partijen in zee zijn gegaan en hebben besloten een kantoor in Londen te openen. Om Europa en met name Londen te veroveren, hadden we mensen nodig die de markt en de cultuur kenden. Dat geldt ook voor New York, maar daar speelde ook het tijdsverschil en de aanwezigheid van de vele Internetbedrijven een belangrijke rol. Bovendien zijn al onze concurrenten, zoals Infosplit, Digital Island en Digital Envoy, gevestigd in de Verenigde Staten."
"Momenteel werken we aan het uitbreiden van onze database. Het is de bedoeling dat klanten ook kunnen zien uit welke stad of vanuit welk bedrijf toegang tot een website wordt gezocht. Verdere uitbreiding zou in de toekomst ook plaats kunnen vinden door het signaleren van de snelheid van de computer. Een aanbieder van bijvoorbeeldstreaming video weet dan bij wie het wel of juist niet nuttig is om te adverteren."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-20T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.