World Online heeft een vijandige familie

De voormalige 'friends and family' van World Online (WOL) start een gerechtelijke procedure tegen de Internetprovider, die moet leiden tot schadevergoeding.

Commissarissen van WOL zouden op de dag van de beursgang tegen de beursregels in volgens de zogenaamde lock-up regeling, toch op grote schaal hun WOL-aandelen hebben verkocht. Andere aandeelhouders, commissarissen en directieleden zouden hiervan op de hoogte zijn geweest, zo meldde het Financieele Dagblad vanmorgen.
De Telegraaf meldde dat advocaat mr. R. Imhof gisteren namens de groep bij de Rotterdamse rechtbank een verzoek heeft ingediend tot het houden van voorlopige getuigenverhoren. Volgens hem zijn er sterke aanwijzingen dat er direct of indirect grote pakketten aandelen zijn verkocht door de drie WOL-commissarissen Joel Wyler, Avram Miller en Victor Bischoff. Alleen de beleggingsmaatschappij Reggenborgh zou de beursregels hebben gerespecteerd. Deze vermoedens zouden ook bekend zijn bij het Openbaar Ministerie, AEX-beurs en de stichting Toezicht Effectenverkeer (STE).
Het verzoekschrift zou zich richten tegen WOL, beursbegeleider ABN AMRO en de WOL-commissarissen Wyler, Miller en Bischoff. Advocaat Imhof wil nu 20 getuigen horen, waaronder ex-ceo Nina Brink, bankier W.Jiskoot van ABN AMRO, de huidige topman James Kinsella en werknemers van WOL. Imhof benadrukt dat nog moet blijken of zij ook worden gedagvaard.
Imhof wil niet zeggen namens wie hij stappen onderneemt, maar stelt wel dat het om een serieuze groep mensen gaat die miljoenen guldens vertegenwoordigt. De 'family and friends', waaronder topondernemers als topman Karel Vuursteen van Heineken en ceo Cees van der Hoeven van Ahold, royalties en artiesten als de Britse prinses Sarah Ferguson en zangeres Tina Turner kochten voor in totaal 100 miljoen euro WOL-aandelen. Zij moesten - net als iedereen - de introductieprijs van 43 euro betalen, maar kregen wel voorrang bij de toewijzing van de aandelen.
Advocaat Imhof vermoedt dat WOL de aandelen van één of meerdere personen uit de groep 'terug in depot' heeft genomen. Al eerder kwam naar buiten dat Tina Turner en enkele managers van WOL niet hadden betaald voor de WOL-stukken. De directie en commissarissen zouden aandeelhouders hierover hebben misleid tijdens de aandeelhoudersvergadering in juni.
Terwijl Margaret van Kempen, woordvoerster van World Online, zich opwond over de juistheid in berichtgeving en sensatiezucht van de pers, verklaarde zij aan nl.internet.com: "Onze aandeelhouders en commissarissen hebben op de dag van de beursgang geen aandelen verkocht. Wij zullen zeker reageren op het verzoek van advocaat Imhof om getuigen te verhoren. World Online heeft niets te verbergen en dat kunnen wij onder ede verklaren." Waarvan akte.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-20T00:00:00.000Z Manuela Fun


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.