Ziekenhuis opent webschool voor kinderen

In Utrecht ontsnapt een kind niet aan de leerplicht, zelfs niet in het ziekenhuis. Hier moeten webschooltjes zorgen voor de kennisoverdracht.

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het kinderrevalidatiecentrum De Hoogstraat zijn afgelopen woensdag webschooltjes geopend. De school moet ervoor zorgen dat de leerachterstand van kinderen zo klein mogelijk blijft bij langdurig of frequent verblijf in het ziekenhuis.
Kinderen volgen hun les op enkele laptopcomputers. Via het Internet en een webcam kunnen ze contact houden met hun klasgenootjes en hun leerkrachten.
Lotus Learningspace vormt het hart van de computerschool en registreert de leerlingen en de onderwijzers. De patiëntjes krijgen via het systeem toegang tot lespakketten en opdrachten. Ze kunnen er multimediale lessen volgen en websites bestuderen. Op het computernetwerk treffen de leerlingen lessen aan die zijn samengesteld in overleg met de eigen school. Uiteraard kunnen ze er ook toetsen maken. Tekenaar Dick Bruna heeft speciaal voor de ziekenhuis-webschool ikoontjes ontworpen voor de navigatie binnen het systeem.
Alleen de academische kinderziekenhuisscholen beschikken over eigen educatieve voorzieningen, waaronder zo'n vier leerkrachten per honderd patiënten. Tot medio vorig jaar werd de leerachterstand tegengegaan door de kinderen onderwijs te geven in speciale ziekenhuisscholen. In augustus hief het kabinet de steun aan deze scholen op. De verantwoordelijkheid voor het tegengaan van leerachterstand werd gedelegeerd aan de scholen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-27T00:00:00.000Z redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.