Newconomy-site lijkt lek als een mandje

Kan er van buitenaf met de inhoud van websites worden geknoeid? Newconomy kwam erachter dat zijn website verre van een vesting is.

Newconomy beschrijft zichzelf als een economisch netwerk - een 'econet' - van kansrijke, vooraanstaande Internet-bedrijven van Nederlandse bodem danwel met een sterke band met Nederland. Doel van de onderneming is het stimuleren van de groei en ontwikkeling van bedrijven, en het werven en opleiden van managentpotentieel. Inmiddels maken 27 partners deel uit van Newconomy, dat methttp://www.newconomy.nl een van 's lands beter bezochte websites heeft. Goed beveiligd is die site allerminst, zo bleek dit weekend.
Jongstleden zaterdag wist een bezoeker in te breken in het redactiesysteem van de site. Geheel per ongeluk, overigens, zo bezweert de gebruiker, die de digitale wegen bewandelt onder het alias Miles. Miles, die zichzelf distantieert van het label 'hacker', stuurde na zijn avonturen in Newconomy's redactiesysteem direct een mail naar de directie. Andermaal, aldus Miles, is weer aangetoond hoe matig sites beveiligd worden. "Het systeem stond wagenwijd open en was niet eens beveiligd met een wachtwoord. Een kind van vijf zou bij wijze van spreke de was kunnen doen."
De directie van Newconomy heeft nog niet gereageerd op de ontdekking van het lek. Of er maatregelen worden genomen om de beveiliging te verbeteren is evenmin duidelijk.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-23T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.