Kadaster geeft toch prijzen aan huisveiling

De Internet-site http://www.huisveiling.nl krijgt toch alle gegevens van het kadaster over de verkoopprijzen van de huizen in Nederland.

Het kort geleden opgerichte bedrijf diende enkele maanden geleden een klacht in bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit omdat het kadaster weigerde de cijfers te leveren.
Op huisveiling.nl kan iedereen gratis zien wat de verkoopprijzen van alle woningen in Nederland zijn. Door een postcode in te tikken, kan iedereen ook bekijken hoe de verkoopprijzen in een bepaalde buurt het afgelopen kwartaal waren. Dat is interessant voor wie zijn huis wil verkopen of wie een huis in een bepaalde buurt wil kopen.
De officiële vraagprijzen zeggen al een tijd lang weinig meer. Makelaars houden hun klanten voor dat ze meteen de vraagprijs of zelfs meer moeten bieden om kans te maken op een bepaald huis. Verkopende partijen stellen soms geen vraagprijs vast, maar laten belangstellenden bij elkaar in de woning komen en dan schriftelijk een bod uitbrengen. Kopers in spe kunnen via de site een indicatie krijgen van de gangbare prijzen. Dat is in dit soort gevallen waardevolle informatie. Ze kunnen die informatie momenteel ook krijgen via het kadaster, maar alle verstrekte informatie kost geld.
Volgens eigenaar Van Zeeland van de website eiste het kadaster dat ook hij geld zou vragen voor deze informatie. Huisveiling.nl zegt maandelijks 22.000 bezoekers te trekken. Tot nu toe leveren vooral de makelaars die hun woningaanbod op de site plaatsen, geld op. De onderneming hoopt via het Internet-kanaal straks ook hypotheken en andere financiële producten te verkopen.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-25T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.