Dot-commer als logistiek dienstverlener

Ecom-factory noemt zich het eerste logistieke bedrijf in Nederland dat zich puur gaat toeleggen op dienstverlening aan bedrijven in de elektronische handel.

Vanaf begin volgend jaar moeten de eerste via Internet bestelde zendingen vanuit het distributiecentrum in Veldhoven hun weg naar de klant vinden.
Directeur Paul Hendriks van Ecom-factory heeft er alle vertrouwen in dat zijn onderneming een succes wordt. Zo vindt hij het niet nodig bij zijn oude werkgever Docdata, distributeur van cd's eens te polsen of het mogelijk was de logistiek bij zijn nieuwe bedrijf onder te brengen. Evenmin wil hij garen spinnen bij het feit dat investeerders in zijn bedrijf tevens grondleggers waren van Boxman. Geen ongelukkige gedachte, zo blijkt nu bij de ondergang van laatstgenoemde.
Wie wel van de diensten van Ecom-factory gebruik gaan maken, wil Hendriks nog niet aan de buitenwereld prijsgeven. Net zo min laat hij zich verleiden tot het bekendmaken van de namen van partners waarmee Ecom-factory gaat werken. Op de eerste plaats vervoerders, want het pure transport besteedt het beginnende bedrijf in ieder geval uit. Ook betalingsafhandeling, IT-dienstverlening of direct-marketing sluist Ecom-factory graag door naar partners. Maar zeker is volgens Hendriks dat de eerste klanten hebben toegehapt en de gesprekken met partners in een afrondende fase zijn.
De zogenaamde fulfillment aan bedrijven die via Internet verkopen aan particulieren en andere bedrijven, is volgens Hendriks op dit moment nog een zwaar onderschat aspect van het ondernemen op Internet. "Bijna alle nieuwe initiatieven doen zich voor aan de verkoopkant." Wat er achter de coulisses gebeurt om aan de wens van de klant te voldoen, krijgt volgens hem veel minder aandacht. Daar gaat het dan ook vaak fout.
Want achter de website hoort een complex aan diensten te steken, om een Internetorder naar behoren te kunnen verwerken. Een order moet ontvangen, verwerkt, verzameld en verstuurd worden, er is een klantenservice nodig, betaalprocessen moeten afgehandeld worden. "Wat dat betreft bestaat er in Nederland nog helemaal niets op een redelijke schaal", aldus Hendriks.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-27T00:00:00.000Z redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.