Cap Gemini Ernst & Young start mediacampagne

Cap Gemini Ernst & Young (CGEY) is een dertig miljoen dollar kostende internationale mediacampagne gestart om de nieuwe organisatie meer bekendheid te geven.

CGEY, dat in mei dit jaar ontstond uit een fusie van IT-dienstverlener Cap Gemini en accountants- en adviesbureau Ernst & Young, mikt met name op klanten- en arbeidsmarktdoelgroepen, maar hoopt ook dat de campagne positieve invloed heeft op het integratieproces onder medewerkers. Het schoppenteken uit het kaartspel vormt in de campagne het centrale element. Het komt terug in alle beeldelementen van de campagne, zoals een gloeilamp, een fopspeen en een voetafdruk op de maan. Het beeldmerk is ontwikkeld bij de oprichting van de Cap-organisatie in 1967, als symbool voor de hoogste kaart in het kaartspel. Nu moet het volgens CGEY de 'creativiteit van de organisatie zelf' symboliseren. De vraag is echter hoeveel mensen het schoppenteken direct associëren met creativiteit...
De campagne wordt in december gestart in gedrukte media, verspreid over vijftien landen in Europa, Noord-Amerika en Azië. In Nederland zijn de advertenties te zien in dagbladen en in management-, marketing- en arbeidsmarktmedia. Onder de paraplu van decorporate image campagne is bovendien een internationale arbeidsmarktcampagne ontwikkeld, waarvan de bannercampagne op Internet ook in december van start gaat. Arbeidsmarktadvertenties in gedrukte media zullen volgens CGEY spoedig daarna volgen.
De campagne is ontwikkeld door D'Arcy Masius Benton & Bowles in New York. De Nederlandse vestiging van CGEY blijft evenwel voor haar 'lokale' reclame-uitingen gewoon zaken doen met Result DDB (als strategisch bureau), Drost Design en Media Exposure.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.