Steeds meer liefhebbers voor breedband

De snelheid van een breedband Internet verbinding is voor veel Internet-gebruikers nog steeds de voornaamste reden om het te gaan gebruiken.

Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van NOB Nieuwe Media en de kabelvereniging Vecai. Volgens het tweede onderzoek - het eerste vond plaats in het voorjaar - blijkt dat twee van de drie telefoonlijninternetters die, bijvoorbeeld via hun werk, bekend zijn met de mogelijkheden van breedband, van plan zijn om over te stappen op het snellere maar ook veel duurdere netwerk.
Opmerkelijk is dat bijna de helft van de kabel- en Adsl-internetters tevreden is over de snelheid. Dat staat in schril contrast met de lawines van klachten die de aanbieders van kabelinternet, met name UPC en Casema, over zich heen hebben gekregen.
Vooralsnog worden snelheid, vaste (en dus bekende) kosten en continue beschikbaarheid door de 'smalbandgebruikers' genoemd als redenen om in de toekomst over te stappen op breedband Internet. Andere extra mogelijkheden zoals het kijken naar streaming video en video on demand, het luisteren naar online radio, het (live) volgen van evenementen en meer interactie-mogelijkheden, noemt men niet of nauwelijks. Voor deze extra's zijn de ondervraagde internetters ook niet bereid extra te betalen.
Volgens zes van de tien smalbandgebruikers die bekend zijn met breedband, heeft breedband de toekomst. Bijna de helft van de breedbandgebruikers en een kwart van de smalbandgebruikers is van mening dat breedband een belangrijke rol zal gaan spelen in hun dagelijkse leven. Meer dan de helft van beide groepen gelooft zelfs dat breedband in de toekomst het gebruik van de traditionele media zal doen afnemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.