Ben Verwaayen mogelijk topman Lucent

Ben Verwaayen, voormalig directeur van PTT Telecom en sinds vorig jaar vice-president van Lucent, verwacht de nieuwe eerste man van het bedrijf te worden.

Hij maakte gisteren toespelingen op die topbaan bij de vooraanstaande Amerikaanse fabrikant van telecom- en netwerkapparatuur op een telecombeurs in Londen.
Verwaayen verliet drie jaar geleden KPN voor een overstap naar Lucent. Sindsdien reist hij de wereld rond om klanten te winnen en allianties te sluiten, vertelde hij onlangs in NRC-Handelsblad. Lucent verkeert al enige tijd in problemen. Nadat het vorige week opnieuw een winstwaarschuwing naar buiten bracht, stapte bestuursvoorzitter McGinn op. Als voorlopige opvolger werd oud-bestuursvoorzitter Schacht benoemd.
Volgens Verwaayen zal Schacht zeker nog een halfjaar tot een jaar aanblijven. Maar daarna sluit de Nederlander niet uit dat hij het roer overneemt. Verwaayen kondigde aan dat hij de komende tijd meer naar buiten zal treden als een van de boegbeelden van zijn onderneming.
De huidige directie van Lucent staat voor de zware taak het vertrouwen van beleggers terug te winnen. Het bedrijf heeft steeds meer moeite op te boksen tegen concurrenten als Nortel Networks en andere fabrikanten van optische netwerken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.