Nationale Nederlanden gaat webslag aan

De grote advertenties in de dagbladen zullen weinigen zijn ontgaan: sinds gisteren zit verzekeraar Nationale-Nederlanden met een eigen tussenpersoon op Internet.

De websitehttp://www.wellowell.nl is een directe concurrent van de achtduizend tussenpersonen van de verzekeraar in Nederland. De verzekeraar zelf houdt echter bij hoog en bij laag vol dat de website juist de tussenpersonen beschermt doordat 'hun' maatschappij nu ook de slag aangaat met de grote 'direct writers' zoals Centraal Beheer en Ohra.
Nationale Nederlanden heeft heel wat moeite moeten doen. Toen de verzekeraar de plannen aankondigde, stonden de assurantiemakelaars op hun achterste benen. Ze dreigden zelfs de verzekeringen van Nationale Nederlanden uit hun pakket te gooien als de maatschappij zijn Internetplannen zou doorzetten. Dat dreigement trokken ze overgiens later weer in. Wel begonnen ze direct een intensieve reclamecampagne waarin ze zich aanprezen als een onafhankelijke adviseur.
Wellowell is zoals beloofd niet het exclusieve domein van Nationale Nederlanden. De website biedt de prijzen en de voorwaarden van vier producten (auto- en reisverzekeringen, spaarrekeningen en koopsompolissen) bij twaalf verzekeraars en banken, waaronder uiteraard Nationale-Nederlanden, maar ook ING Bank, Axa, Delta Lloyd en Goudsche Verzekeringen. De bank kan overigens moeilijk anders, omdat de klant een keuze wil hebben. Inmiddels zijn er Internetsites genoeg waar die keuze wel bestaat.
Bezoekers kunnen online een product kopen, maar ook doorklikken naar een tussenpersoon bij hen in de omgeving voor een meer persoonlijk advies. Vierhonderd verzekerionsstussenpersonen hebben zich daarvoor al aangemeld. Zij betalen Wellowell een vergoeding van ruim vijfhonderd gulden per jaar.
De producten van de direct writers staan niet op de site. De website is immers juist in het leven geroepen om met deze verzekeraars te kunnen concurreren. Dat maakt het voor bezoekers onmogelijk om te bepalen of de autoverzekering van bijvoorbeeld Delta Lloyd geschikter is dat die van Centraal Beheer, de grootste autoverzekeraar van Nederland. Wie een completere vergelijking wil maken, kan onder meer terecht op de siteshttp://www.independer.nl enhttp://www.verzekeringsplein.nl.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.