TIE opent portal Careshare voor zorgsector

Het Hoofddorpse Internet-bedrijf TIE houdt vandaag een speciaal portal voor de zorg ten doop op een medisch congres in Amsterdam.

Careshare heet de portal, dat is ontstaan uit een strategische samenwerking tussen TIE, de Nederlandse Vereniging van Inkoop en Logistiek in de Gezondheidszorg (NVILG) en Intrakoop, de Coöperatieve Inkoopvereniging voor Gezondheids- en Seniorenzorg.
Volgens TIE is bij de ontwikkeling van de site gebleken dat juist samenwerking tussen de zorginstellingen en leveranciers meer voordelen oplevert dan een eenzijdig door de inkopers geïnitieerd project. Aan Careshare doen op dit moment al 250 instellingen en bedrijven mee. Betrokken zorginstellingen zijn onder meer het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Kennemer Gasthuis in Haarlem. Bedrijven die via 'Careshare' gaan leveren zijn onder meer 3M, Smith & Nephew, Oldelft Benelux en Cordis (van Johnson & Johnson Company).
Via Careshare kunnen eenvoudig medische producten, geneesmiddelen, kantoorartikelen en levensmiddelen worden aangeboden en gekocht. Klanten en leveranciers kunnen door de vereenvoudiging en uniformering van het opzoek-, aanvraag- en bestelproces aanzienlijk op de proceskosten besparen. Daarnaast voorziet Careshare alle partijen van informatie over bijvoorbeeld nieuwe voorschriften, vacatures, overheidsnieuws, vakliteratuur en congressen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.