Tie koppelt zich los van Newconomy

Tie Holding gaat haar aandelenbezit in Newconomy van de hand doen. Doelstelling is de kritiek over mogelijke belangenverstrengeling te doen verstommen.

Het pakket van 1,37 miljoen aandelen zal worden verkocht. Om al te veel koersdruk te voorkomen is gekozen voor geleidelijke transacties.
Tie-topman Dick Raman erkent dat de operatie is bedoeld om kwade tongen het zwijgen op te leggen. Hij ontkent dat de voorgenomen transacties verband houden met de verliezen die Newconomy over het derde kwartaal van dit jaar geleden. Tie blijft wel deel uitmaken van het economisch netwerk van Internetbedrijven rond Newconomy.
Tie lijdt, evenals Newconomy, onder een scherp gedaalde aandelenkoers. Beide bedrijven hebben al enige tijd een belang in elkaar. Newconomy blijft de aandelen Tie wel in haar bezit houden. Overigens zijn de rode cijfers waarin Newconomy verzeild is geraakt, vooral het gevolg van de gedaalde beurskoers van Tie Holding. Het ongerealiseerd herwaarderingsresultaat van 0,9 miljoen euro negatief kwam met name door de verminderde waarde van het Tie-aandelenpakket. Ook het belang in de Duitse Internetveiling Ricardo.de moest worden afgewaardeerd.
Tie (business-to-business software) ging als eerste bedrijf uit de Newconomy-stal naar de beurs. Aanvankelijk steeg de koers tot grote hoogten, maar de gouden tijden lijken voorbij.
Newconomy hangt zwaar aan de netwerkfilosofie. Geprobeerd wordt samen met het Franse Apollo een Europees netwerk van Internet-bedrijven op te bouwen. Maar onder de Nederlandse netwerkpartners zijn er nogal wat partijen die op een goed moment wachten om hun aandelen Newconomy te verkopen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-03T00:00:00.000Z Freelance medewerker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.