Universiteiten hechten aan eigen rekencentra

De verkoop van het rekencentrum Accu aan Cap Gemini heeft anderhalf jaar na dato geen navolging gekregen bij andere universiteiten.

Sterker nog, de positie van universitaire computercentra lijkt minder omstreden dan ooit. Wel laten de bestuurscolleges zich vaker adviseren door een apart benoemde IT-directeur.
Dat de Universiteit Utrecht met de verkoop van het Accu zijn ICT de deur uit deed, zorgde in het begin voor onrust bij de andere universitaire rekencentra, zegt Wopke Veenstra, directeur van het Nijmeegs Universitair Centrum Informatisering en voorzitter van de CVdur (Coördinatie Vergaderingen Directeuren Universitaire Rekencentra). "Maar die onrust is weggeëbd. De positie van universitaire rekencentra staat altijd ter discussie. Maar op dit moment zijn de banden met de universiteiten sterker dan ooit."
Eric Sol, directeur ICT Servicecentrum van de Universiteit Maastricht, bevestigt dit beeld. "Universiteiten staan aan de vooravond van grootschalige ICT-ontwikkelingen in het onderwijs. Daar willen ze met hun neus bovenop zitten."
Behalve ICT in het onderwijs spelen andere brandende onderwerpen een rol, zoals Gigaport, het onderhouden van het campus-netwerk, elektronische diensten, dynamische website-ontwikkeling en -hosting en de modernisering van administratieve systemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.