Allen Yurko: automatiseer de werkvloer

"Get Bob connected." Ofwel: automatiseer de werkvloer. Daarmee is een bedrijf de nieuwe economie binnen te loodsen. Zo meen Allen Yurko.

De in Engeland wonende Amerikaanse Canadees is in Nederland bekend als directeur van het Britse Invensys dat Baan heeft overgenomen. Yurko sprak op het congresReshaping the future.
Uit zijn ervaring in automatisering industriële productie is hem duidelijk geworden dat de laatste schakel in de elektronische handel, het leveren van de goederen, nogal eens wordt behandeld als sluitpost. "Het verplaatsen van de elektronen is eenvoudig, de problemen schuilen in het verplaatsen van de moleculen." Met een volledige automatisering van het productieproces is het volgens hem eenvoudiger om de klant op maat te leveren, wat nu nog te weinig gebeurt.
"De nieuwe economie doet het uitstekendbinnen de oude economie. De bedrijven die het verst zijn in de nieuwe economie zou je niet echt kunnen beschrijven als nieuwe economie-bedrijven. Het zijn eerder de traditionele ondernemingen als Shell, KPN en British Telecom. Onder de start-ups is nu een enorme shake out aan de gang. Om het goed te doen moet je meer hebben dan alleen een visie en een IPO."
Yurko kan zich gedeeltelijk vinden in de mening van Steve Forbes, een van de andere sprekers op het symposium (zie kader). "Het is waar dat er te veel gereguleerd is. Maar aan de andere kant is gebleken dat het mis gaat in situaties waar geen regulering bestaat. Ik ben bijvoorbeeld een groot voorstander van milieuregels. Teveel mensen lappen het milieu aan hun laars. Regelgeving is de enige manier om de aarde te redden."
Anders is het volgens hem bij IT en telecom. "Ik ben niet blij met de grote invloed die Brussel heeft bij fusies. Bijvoorbeeld in de telecom-markt, die is zo groot en zo in beweging dat Brussel het niet kan bijhouden. Er is zo veel agressieve concurrentie in de markt. Hij is meer dan ooit in beweging. Een bedrijf als Microsoft heeft echt geen monopolie."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.