Stephan Tieleman: 'Wap is niet mislukt'

"Wap is niet mislukt. Wie dat roept voert een achterhoedegevecht." Stephan Tieleman van Wapmagic begrijpt niets van de negatieve berichtgeving over Wap.

De oprichter van Wapmagic heeft vorige week de naam van zijn bedrijf veranderd in Atobe, maar bezweert dat dit uitsluitend te maken heeft met de verbreding van de mobiele markt.
"Wap, zoals we dat nu kennen, is niet meer dan versie 1.0 van een protocol. De beperkingen zitten in de gebruikte gsm-technologie. Het duurt nu soms vijftien seconden om een verbinding op te bouwen. Dat heeft Wap een slechte naam gegeven. Maar Gprs, dat volgend jaar komt, is packet switched, zodat je daarmee altijd een verbinding hebt. Bovendien is Gprs vele malen sneller", aldus Tieleman.
"Wap en iMode staan niet tegenover elkaar, het verschil is heel klein. iMode is vooral een service waar technologie in zit, Wap is een protocol. We hebben veel contact met NTT Docomo, dat zelf zitting heeft in het Wap-forum, en zij begrijpen niet waar de tegenstelling hier over gaat. Waar het om gaat is dat het een open protocol is."
Tieleman lijkt in ieder geval van grote kapitaalverstrekkers gelijk te krijgen. In een tweede financieringsronde heeft zijn bedrijf een kapitaalinjectie van 12 miljoen euro gekregen van ABN Amro Corporate Investments, Advent International en Gilde IT Fund, de oorspronkelijke investeerder achter Wapmagic. "Met het aanbieden van mobiele diensten kun je op lange termijn winst maken, en investeerders begrijpen dat."
Atobe maakt onderscheid tussen mobiel en draadloos. Mobiele toepassingen zijn op het formaat van bijvoorbeeld een mobiele telefoon gesneden. Dit betekent dat e-mail-berichten niet volledig op het scherm verschijnen, zodat gebruikers een hele reeks berichten op een klein scherm moeten lezen. Wel zouden ze bijvoorbeeld uitsluitend de aanhef kunnen ontvangen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.