Nederlander hackt 2x Microsoft-site

Een klein beetje trots op 'onze' Dimitri? Het lukt uiteindelijk maar weinigen in te breken bij Microsoft. Hij claimt dit 2x in 5 dagen te hebben gedaan.

Dimitri - zijn echte naam onthult hij uiteraard liever niet - heeft gebruik gemaakt van een gat in de beveiliging van Microsoft-software waarvoor de softwaregigant half oktober zijn gebruikers al waarschuwde. Big Green adviseerde zijn klanten toen zo snel mogelijk een aanvulling, een zogenaamde patch, in hun computerprogramma's te installeren om deze programmafout tegen te gaan.
Volgens de Nederlandse hacker heeft Microsoft deze patch echter nog niet op al haar eigen servers geinstalleerd.
Dimitri zegt dat hij met zijn inbraken geen schade heeft willen aanrichten, maar de aandacht erop heeft willen vestigen dat systeembeheerders zorgvuldiger met hun netwerken moeten omgaan. Enige bewondering klonk gisteren wel door in de reactie van Microsoft. "We zijn bezig met de aanpassing van al onze computers, maar Dimitri weet steeds net die servers te vinden waarop de patch voor het veiligheidslek nog niet is geinstalleerd."
Microsoft Nederland heeft naar eigen zeggen gisteren contact gehad met de hacker en hem heeft gevraagd eens te komen praten. "Misschien kunnen we nog iets van elkaar leren."
De inbraken van de Nederlander hebben overigens niets te maken met de 'hack' van 26 oktober. Toen wisten hackers toegang te krijgen tot Microsofts interne netwerk. Daar konden ze de broncode van toekomstig producten bekijken.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.