Brink wil opheldering over Tiscali

Oprichtster en voormalige eerste vrouw van World Online Nina Brink zet vraagtekens bij het gisteren verschenen biedingsbericht van Tiscali.

Wie zijn stukken te koop aanbiedt, loopt een behoorlijk risico, denkt Brink. Op 23 november zal ze het huidige bestuur om opheldering vragen, heeft ze gisteren laten weten.
Volgens het definitieve bod van Tiscali kunnen aandeelhouders hun stukken tot 6 december aanmelden voor een omruil in aandelen Tiscali, terwijl Tiscali uiterlijk 13 de stukken officieel zal 'kopen'. Die aankoopprijs is afhankelijk van de gemiddelde beurskoers 10 dagen voor de aankoop door Tiscali. In die laatste week kunnen koersschommelingen de verkoper dus behoorlijk geld kosten zonder dat hij nog kan besluiten om de WoL-aandelen nog niet om te ruilen voor aandelen in het Italiaanse bedrijf. Brink zelf zal haar nog resterende belang van 2,6 procent in World Online niet overdragen, liet ze vorige maand al weten. Zij vindt dat Tiscali de aandelen WoL gewoon moet kopen.
Voor het huidige bestuur is de overname een goede deal. Zo krijgt de nieuwe topman James Kinsella ongeveer drie miljoen opties, die evenzovele euro's opleveren als de koers van het nieuwe bedrijf een euro stijgt. Daarnaast kan hij rekenen op een nog nader vast te stellen bonus van de grootaandeelhouders Sandoz Family Foundation en het Rijssense Reggeborgh Beheer als alles naar wens verloopt. Financieel directeur Huisman heeft alvast een voorschotje genomen op zijn optieregeling. Hij leende in mei van dit jaar ruim 2,2 miljoen euro van de zaak. Dat geld betaalt hij mei volgend jaar terug of als hij opties uitoefent.
Het personeel van World Online dat nog aandelen in bezit heeft, kan die teruggeven. De opbrengst wordt gebruikt om schulden af te lossen. Mochten er nog tekorten overblijven, dan zal World Online die kwijtschelden. Zo krijgen de werknemers uiteindelijk toch de 43 euro terug die ze in maart betaalden bij de beursgang. Sommigen kochten voor ettelijke tienduizenden guldens aandelen in de (algemene) verwachting dat de aandelen sterk in waarde zouden stijgen. Momenteel schommelt het aandeel World Online rond de 15 euro.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.