Versatel twijfelt over umts België

Versatel Telecom International doet waarschijnlijk niet mee aan de umts-veiling in België, zo heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

Brussel is volgens het bedrijf nog altijd te onduidelijk over de regelgeving bij umts en de opzet van de veiling. Het uitstel betekent geen afstel. De plannen gaan voorlopig de ijskast in tot februari, terwijl de veiling waarschijnlijk in maart begint.
Versatel ontkent dat het twijfelt omdat de prijzen in België te hoog zouden kunnen uitvallen. Ook de gang van zaken in Nederland zou niets met deze zaak te maken hebben. De rol van Versatel bij de Nederlandse umts-veiling is omstreden.
De NMa viel vorige week binnen bij Libertel en Versatel nadat verdenkingen waren gerezen dat de telecombedrijven onderling contact hadden gehad tijdens de veiling.
Versatel haakte uiteindelijk af bij de veiling in het Kurhaus, waardoor de veiling meteen was afgelopen, omdat er toen nog maar vijf liefhebbers waren voor de vijf te vergeven licenties. Versatel had eerder geklaagd dat het door Libertel onder druk was gezet om de veiling te verlaten. Libertel op zijn beurt onthulde na de veiling dat Versatel had aangeboden om niet mee te doen aan de veiling als het gebruik zou kunnen maken van de umts-licentie die Libertel dan goedkoper zou kunnen binnenhalen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-10T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.