Gemeenteweb: te weinig geld beschikbaar

De 4 miljoen gulden die minister Van Boxtel gemeenten wil geven voor web-ontwikkeling is goed voor slechts 160 gemeenten. Veel te weinig vindt Gemeenteweb.

Stichting Gemeenteweb stelt grote vraagtekens bij de subsidieregeling die minister Van Boxtel op 11 oktober bekend heeft gemaakt. Met de stimuleringsregeling 'Gemeentelijke productencatalogus op Internet' heeft minister Van Boxtel vier miljoen beschikbaar gesteld. Dit geld is bedoeld om gemeenten te helpen hun dienstverlening op Internet beschikbaar te stellen. Dit bedrag is volgens Gemeenteweb niet toereikend. Bovendien zijn de voorwaarden te hoog gegrepen, waardoor veel gemeenten buiten de boot vallen.
Van de beschikbare vier miljoen kan elke gemeente 25.000 gulden krijgen. Als het tenminste aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet. Met vier miljoen kun je op die manier 160 gemeenten bedienen. Nederland heeft 538 gemeenten. Nu zijn er enkele gemeenten die al verder gevorderd zijn met hun website. Die maken geen aanspraak op hun deel. Desalnietemin blijven er dan nog zo'n 250 gemeenten over die niet in aanmerking zullen komen.
De stichting Gemeenteweb stelt voor om beginnende gemeenten een basisjaar te gunnen. Alleen een website met statische informatie, aangevuld met een degelijke en actuele nieuwsrubriek. Bouw daar basisvoorwaarden omheen en geef de gemeente vervolgens vrijheid. Vanuit deze basis zullen gemeenten het als praktische winstopties kunnen zien. Zeker wanneer ze geleidelijk via 'Den Haag' de mogelijkheid krijgen (al dan niet gesubsidieerd) zich bij centraal ontwikkelde protocollen, standaardproducten en procedures aan te sluiten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-10T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.