ICT'ers Yacht ontberen relevante ervaring

De slechtlopende ICT-divisie van Yacht, het detacheringonderdeel van Randstad, drukt zwaar op de resultaten van het uitzendbedrijf.

Bij Yacht hebben zo'n honderd systeem- en netwerkbeheerders geen werk. Deze automatiseerders hebben te weinig relevante ervaring.
Het uitzendbureau kwam onlangs met een winstwaarschuwing. De omzet komt in het derde kwartaal lager uit dan het bedrijf eerder verwachtte. Het op drie na grootste uitzendbureau ter wereld rekent dit jaar op een nettowinst van 160 tot 170 miljoen euro. Dat is 23 procent lager dan in 1999, toen het bedrijf een winst behaalde van 207 miljoen euro.
De achterblijvende vraag naar de ICT'ers van detacheerder Yacht is een van de redenen dat de winst achterblijft, meldt Randstad. Bij Yacht zijn 1600 ICT'ers in dienst. Het ontbreekt de detacheerder aan ervaren automatiseerders. "Het ervaringsprofiel is voor de markt te laag", formuleert Randstad-woordvoerder Maarten den Ottolander. Veel van de ICT'ers bij Yacht rondden recent hun opleiding af.
Volgens de woordvoerder heeft de detacheerder tegelijk een overschot aan systeem- en netwerkbeheerders. De vraag naar deze automatiseerders was in de aanloop naar het nieuwe millennium veel groter. Den Ottolander schat dat er ongeveer honderd automatiseerders zonder werk thuis zitten.
Deze IT'ers worden uiteraard wel doorbetaald, wat zwaar drukt op het resultaat. Herscholing van de automatiseerders is volgens Den Ottolander een van de manieren om vraag en aanbod op elkaar aan te sluiten. "En sommigen gaan definitief naar een van de grote klanten."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.