World Online krijgt bezoek van justitie

Het drama World Online kent geen einde. Gisteren werden de burelen van de Internetprovider bevolkt door functionarissen van het Openbaar Ministerie (OM).

Reden? Het OM vermoedt handel met voorkennis van bestuurders en commissarissen van WoL.
De inval van het OM hangt vooral samen met de rechtszaak die de advocaten Hammerstein en Spong namens enkele duizenden gedupeerde beleggers hebben aangespannen tegen World Online. Volgens Hammerstein hebben "bestuurders en commissarissen zich op grote schaal verrijkt op basis van informatie die niet voor het publiek voorhanden was". Hammerstein wees daarbij onder andere op de handelwijze van Nina Brink, grootaandeelhouder Reggeborgh en ABN Amro. Zoals bekend bleek het aandeel WoL na beursintroductie veel minder waard dan de voorgespiegelde 43 euro.
Het OM heeft verklaard dat de inval niet alleen samenhing met de juridische stappen van Hammerstein en Spong, maar ook met de gegevens van de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) en de Economische Controle Dienst (ECD).
De inval heeft het aandeel World Online uiteraard geen goed gedaan. WoL sloot gisteren 8,2 procent lager op 12,30 euro en ook de Italiaanse overname-kandidaat Tiscali kreeg een tik. Tiscali zag het aandeel met 4 procent dalen naar 32,40 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.