IIB: Eerste Isoc-award naar Seniorweb

De Isoc reikte aan het eind van de eerste IIB-dag zijn jaarprijs uit. De allereerste Isoc-award ging naar Christine Ruiter van de stichting Seniorweb.

De stichting zet zich in voor het verschaffen van toegang tot Internet aan ouderen. De prijs bestaat uit een plastiek van een apestaart, de jongste Ericsson mobiele telefoon, een gratis banneractie op de Vnunet-sites, en ondersteuning door Interxion.
Seniorweb, dat een site van 12.000 pagina's onderhoudt met 3- tot 4000 unieke pageviews per dag, is vooral bekend door het organiseren van Internet-cursussen voor ouderen, waarvan er nu al honderden georganiseerd zijn. In sommige plaatsen is de belangstellng zo groot, vertelde prijswinnares Christine Ruiter, dat er een wachtlijst is van een jaar.
Seniorweb, dat gesubsidieerd wordt door de overheid, wil er nu naar streven webtoegang en -gebruik voor ouderen die aan huis gebonden zijn, te laten betalen via een bestaande overheidsregeling, zoals de AWBZ.
Seniorweb heeft ook een groep die websiteontwerpen beoordeelt op bruikbaarheid: goede navigatie, leesbaarheid, logica, consistentie. Deze groep meent dat er over het algemeen te veel wilde elementen op websites voorkomen, en dat er veel onduidelijkheid is. De stichting heeft 1 persoon in dienst en beschikt over 100 vrijwilligers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-15T00:00:00.000Z Arthur Graaff