ING onderzoekt mogelijkheid e-betalingen

Via een alliantie met het Amerikaanse Paypal wil ING in de nabije toekomst zijn klanten de mogelijkheid geven om via hun e-mailadres betalingen te doen.

Paypal, een dochter van het Amerikaanse X.com, biedt momenteel in de VS aan 4,5 miljoen klanten die mogelijkheid al. Voor de alliantie neemt de bankverzekeraar een minderheidsbelang in Paypal. Hoeveel geld daarmee is gemoeid, wil de bank niet zeggen.
De service van Paypal komt erop neer dat klanten (zowel bedrijven als consumenten) via hun e-mailadres betalingen verrichten. Geld dat binnenkomt, kan opgespaard worden om eigen betalingen mee te verrichten, of kan direct worden doorgestuurd naar de gewone bankrekening. Naar eigen zeggen krijgt het bedrijf er in de VS dagelijks 20.000 klanten bij.
ING gaat onderzoeken hoe het deze faciliteit veilig kan aanbieden op de Europese markt. In een later stadium wil de onderneming de mogelijkheid onderzoeken van draadloze betalingen via de mobiele telefoon. Paypal zelf hoopt op die manier een standaard te kunnen vestigen voor betalingen via het Internet. De Europese markt is voor het bedrijf interessant omdat draadloze technologie in Europa veel wijder verspreid is dan in de VS.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-15T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.