Furbie Computers voortaan op eigen benen

Het buitenbeentje in de computerwereld, de stichting Furbie Computers, gaat zelfstandig verder met de verkoop van gereviseerde computers.

Tot nu toe kreeg de stichting steun van de overheid om het onderwijs en andere maatschappelijke sectoren te voorzien van 'gerefurbishte' (gereviseerde) computers.
De stichting zamelt al enige tijd goede gebruikte computers in bij bedrijven en de overheid. De computers worden grondig schoongemaakt, gereviseerd en voorzien van Windows98. Daarna worden ze voor een aantrekkelijke prijs, inclusief onderhoud en garantie, aangeboden aan scholen en instellingen in de sectoren cultuur, zorg en opvang, welzijn en justitie.
In drie jaar tijd heeft de stichting 120.000 'gerefurbishte' computers geleverd, wat overigens voor en belangrijk deel is te danken aan de bijdragen van bedrijven, overheden en andere organisaties, alsmede aan de inspanningen van onder meer VNO-NCW, de ministeries van onderwijs en financiën, en de onderwijsorganisaties.
Voorzittter Schraven van de 'oude stichting', tevens voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, vindt het mooi dat Furbie op eigen benen kan staan. Daarbij gaat hij er wel van uit dat bedrijven en overheden in de vorm van donaties van computerapparatuur de stichting blijven ondersteunen. Ook minister Hermans hoopt op verder succes, al was het maar omdat de tweedehands computers een habbekrats kosten vergeleken met nieuwste pentiums. Vorige week claimden de vier grote steden bij hem 8 miljard gulden extra als impuls voor meer ICT in het onderwijs.
Het nieuw Furbie wil de vleugels verder gaan uitslaan. Naast stand-alone computers wil de stichting nu ook complete Furbie-netwerken gaan leveren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.