New Skies springt oceaan over naar de VS

Beursnieuweling New Skies, dat telecom via de satelliet aanbiedt, wil lobbyen voor versoepeling van de exportbeperkingen op satelliettechnologie.

Het Haagse bedrijf doet een appel op het Amerikaanse congres om beter te kunnen concurreren met grote Amerikaanse concurrenten als Loral Space & Communications, Panamsat, en General Electric.
New Skies, zo maakte het bedrijf gisteren bekend, wil zich verder de komende jaren sterk gaan richten op het internetverkeer via satelliet, waar het de grootste groeimarkt in ziet. Verder plant het bedrijf de lancering van twee satellieten. De eerste moet eind volgend jaar een bestaande kunstmaan boven de Atlantische Oceaan vervangen, terwijl de tweede boven de Stille Oceaan komt te hangen. Nu heeft New Skies vijf satellieten in gebruik en maakt het gebruik van zes andere.
New Skies onderzoekt verder de mogelijkheid of het een belang gaat nemen in twee bedrijven in Azië en Afrika die een eigen satelliet in een baan om de aarde willen brengen voor het aanbieden van internet. Internet via de satelliet is nu nog een wat uitzonderlijke aangelegenheid.
Het ophalen van informatie via een straalverbinding van de satelliet naar de schotelantenne op de muur heeft een enorme capaciteit en verloopt zonder telefoontikken, maar de 'upstream' verloopt via een gewone server (met telefoontikken). Daarmee is een satellietverbinding in de praktijk duurder dan de kabel of breedband-toegang via het telefoonnet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.