Bedrijven Rotterdamse haven eigen portal

Portofrotterdam.com, de portal van de Rotterdamse haven gaat gebruik maken van de content-management software van Tridion.

De Tridion Dialogserver zal samen met de Dialog Server R4 een portal exloiteren voor en namens alle bedrijven die zijn gevestigd in de Rotterdamse haven. De business-to-business (B2B) webportal, die medio december wordt gelanceerd, moet als webvraagbaak dienen voor ieder bedrijf dat interesse heeft in het reilen zeilen van de grootste haven ter wereld.
"Tridion Dailog Server leverde de meest complete functionaliteit voor dit project", zegt projectmanager Clemens Bon van Portofrotterdam.com. "We wilden verzekerd zijn van een goede service in Nederland en de open architectuur rondom XML was voor ons een basisvoorwaarde. Het systeem moet intelligentie kunnen koppelen aan een breed scala van backoffice-systemen van contentleveranciers en aangelsoten bedrijven, zowel op database- als apllicatieniveau", aldus Bon.
Jos Dikhoff, vice-president sales van Tridion: "Het is een spannend project vanwege de grootschaligheid en de ambitie die eraan ten grondslag ligt. Wij willen graag laten zien dat onze software uit de voeten kan in zo'n complexe omgeving, waarin een grote variatie van partijen aan deelneemt."
De eerste vijf portals betreffen een nieuwssite, een banensite, een bedrijvenindex, een database met afvaartijden en informatievoorziening van het Gemeentelijk Havenbedrijf. Voor de aan de portal gehangen sites zijn gespecialiseerde contentleveranciers aangetrokken. De uitdaging van het project zit volgens Bon in de complexiteit ervan en het beheersbaar houden van de groei. "We willen er een echte B2B-portal van maken die het zakendoen in de haven moet verbeteren. Het is de bedoeling dat bedrijven elkaar straks beter kunnen vinden en op allerlei activiteiten kosten kunnen besparen", aldus Bon.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-17T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.