Boekhouden voor freelancers via internet

Er is goed nieuws voor freelancers en andere zelfstandigen die in het nieuwe belastingstelsel worden geacht de fiscus keurig op de hoogte te houden.

Zij kunnen voor een vast bedrag per maand hun boekhouding laten doen via de websitehttp://www.boekbank.nl. Aan de hand van een paar vragen wordt van elke factuur en betaling een boekhoudmutatie gemaakt. Het pakket houdt automatisch de balans en de verlies- en winstrekening bij, en doet de BTW-aangifte. En binnenkort kunnen bedrijven ook factureren en aanmanen.
Omdat het pakket via internet ter beschikking wordt gesteld, is er in feite sprake van het huren van software. Het maken van backups is niet meer nodig en de administratie is vanaf elke plek 24 uur per dag bereikbaar.
Om de veiligheid te waarborgen wordt de verzonden informatie versleuteld met de laatste encryptietechnieken. Daarnaast is een onafhankelijk bureau, gespecialiseerd in internet-beveiliging, belast met de voortdurende bewaking van de site, aldus bedenker en eigenaar Hans van Heertum.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-17T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.