ICT-starters weg uit Groningen wegens geld

Gopher Publishers en Independent Brains vertrekken uit Groningen. Reden voor het vertrek van de twee internet-bedrijven is dat zij geen overheidsgeld krijgen.

De Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM), die met overheidsgeld de economie in de noordelijke provincies moet stimuleren, zou de bedrijven onterecht geen risicodragend kapitaal willen verschaffen. Andere regionale ontwikkelingsmaatschappijen elders in het land zouden wel met geld over de brug willen komen volgens de twee bedrijven, die respectievelijk 50 en 25 werknemers tellen.
Woordvoerder Jolink van Gopher vindt het 'spijtig' om te moeten vertrekken "want Groningen profileert zich juist als ICT-stad." Volgens hem ontbreekt het bij de NOM aan visie en durf om die ontwikkeling echt in gang te zetten. De NOM zelf ontkent dat. Volgens een woordvoerder is het gewoon een kwestie van voors en tegens tegen elkaar afwegen geweest, die voor de twee bedrijven tot een 'nee' heeft geleid. "Maar als investeringsmaatschappijen in andere regio's wel risico's nemen die wij te groot vinden, dan is dat hun verantwoordelijkheid."
De gemeente Groningen zegt het vertrek van de starters te betreuren, maar benadrukt dat er inmiddels veel andere internet-bedrijven in Groningen zijn die het wel naar hun zin hebben.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-17T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.