Groningers tweede bij programmeerwedstrijd

Drie studenten uit Groningen zijn tweede geworden in een programmeerwedstrijd aan de TU van Darmstadt, georganiseerd door de Association for Computing Machinery.

De wedstrijd, die het afgelopen weekeinde plaatsvond, maakt onderdeel uit van de voorrondes voor de finale, die maart volgend jaar in het Canadese Vancouver georganiseerd wordt door de Amerikaanse informaticastichting. Het is nog niet zeker of de tweede plaats van de Groningse studenten genoeg is voor kwalificatie voor de finale. De regio Noordwest-Europa is met minder dan 50 deelnemende teams zo klein dat mogelijkerwijs alleen de winnaars zich kwalificeren voor de finale. De organisatie neemt hierover binnenkort een beslissing.
Drie Zweedse studenten van de universiteit Umea wonnen het afgelopen weekeinde door zes van de acht opdrachten af te ronden in de vijf uur durende competitie. Net als drie andere teams hadden de Groningers vier van de acht opdrachten afgerond, maar zij deden dit in de beste tijd.
"Bij één van de opdrachten," vertelt student Matthijs Vogelzang, "moesten wij een programma schrijven voor het berekenen van een maximaal rechthoekig veld in een gebied met bomen. In dit veld moest een dansvloer komen waar jongeren ongestoord konden dansen zonder met hun dronken kop tegen een boom op te lopen. Samen met Phebo Rippens en Teun Koeman hebben wij dit probleem opgelost door voor elke paar bomen de grootste ruimte te berekenen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-20T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.