Unit 4 koopt definitief Noorse Agresso

Hoewel de toestemming van Euronext en de Noorse autoriteiten er nog niet is, gaat Unit 4 ervan uit dat het de Noorse branchegenoot Agresso geheel in handen krijgt.

Inmiddels is ruim 91 procent van de aandelen aangemeld en Unit 4 verwacht dat over een maand ook de resterende aandelen te koop zijn aangeboden.
Unit 4 doet het overnamebod pas gestand zodra het wordt goedgekeurd door Euronext en het Noorse ministerie van handel en industrie. Een andere voorwaarde is de volledige verzelfstandiging van het Franse Concept eSolutions, een voormalige partner van Agresso. De splitsing van de twee bedrijven was al gaande, maar moet worden afgerond voor de overname kan plaatsvinden.
In augustus deed Unit 4 een openbaar bod op Agresso, dat liep van 19 oktober tot 3 november. Begin deze maand was echter nog maar 70 procent van de aandelen aangemeld, waarop de termijn werd verlengd tot 15 november. Toen op 14 november nog maar 85,3 procent was aangemeld, besloot het softwarebedrijf het minimumvereiste van 90 procent op te heffen en ook akkoord te gaan met 85 procent. Inmiddels, zo is nu gebleken, zit Unit 4 toch boven het minimum dat het bedrijf eerder had gesteld.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-22T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.