Moody's overweegt afwaarderen Getronics

De verontwaardiging van topman Cees van Luijken ten spijt, heeft Getronics gisteren opnieuw een fikse tik moeten incasseren.

Hoewel het aandeel zelf zich wat herstelde van de enorme dreun van eergisteren, liet het toonaangevende Amerikaanse ratingbureau Moody's weten dat het overweegt om de kredietrating van Getronics te verlagen.
Het Nederlandse ICT-bedrijf heeft voor de rating voor langlopend schuldpapier nu nog de ratings BAA2 en BAA3 staan. Aanleiding voor de heroverweging is de winstwaarschuwing van het bedrijf eergisteren. Moody's gaat onderzoeken wat de vooruitzichten zijn voor de ict-diensten van het bedrijf en hoe Getronics zich door de periode van moeizaam kapitaal ophalen (vanwege de lage beurskoers) heenslaat.
Analist Thijs Berkelder van HSBC zei gisteren in NRC-Handelsblad dat Getronics traag heeft gereageerd op de veranderingen in de markt. Was het tot voor kort nog mogelijk om veel geld te verdienen met PC's en netwerkapparatuur - de specialiteit van Getronics - momenteel is dat een stuk moeilijker.
Met de milenniumbug in het vooruitzicht hebben veel bedrijven in de laatste jaren van de vorige eeuw veel geinvesteerd in nieuwe hardware en software, en duurt het nog zeker tot ver in volgend jaar voordat de eerste vervangingsinvesteringen op gang komen. Maar ook dan wordt het geen hausse van nieuwe investeringen, verwacht hij, en zal er dus om iedere order flink gevochten moeten worden. Lage(re) winstmarges voor de leveranciers horen daar onvermijdelijk bij, zegt Berkelder.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-24T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.