Inter-Kennis vecht voor Internet in Afrika

Op de HCC dagen, het computerevenement in Nederland, maakt het ideele ICT-bedrijf Inter-Kennis zijn debuut. Het bedrijf wil Afrikanen op internet helpen.

Het bedrijf wil zo het 'verloren continent' een duwtje in de rug te geven. De onderneming detacheert net als andere bedrijven IT-specialisten, maar 10 procent van de gemaakte uren wordt geïnvesteerd in internetprojecten in Afrika. Het ideologische IT-bedrijf rekent op veel animo bij zowel opdrachtgevers als IT-specialisten.
Opdrachtgevers betalen marktconforme tarieven voor Inter-Kennis specialisten en kunnen zich via de onderneming afficheren met actieve deelname aan de ontwikkeling van internet in Afrika. Goed voor het imago van maatschappelijk bewust bedrijf. Werknemers wisselen hun werkzaamheden voor Nederlandse bedrijven af met werk aan internetprojecten in Afrika.
De ontwikkelingslanden, zo heeft de VN al meermalen vastgesteld, hebben namelijk een enorme achterstand op het gebied van informatietechnologie. De oorzaken zijn analfabetisme, te weinig telefoonaansluitingen en een gebrek aan computers. Het gevolg: een groeiende digitale kennis kloof tussen arme en rijke landen.
Willen Derde Wereldlanden een rol van betekenis gaan spelen in de wereldeconomie, dan zullen ze de infrastructuur waarop deze economie tegenwoordig gebaseerd is ook in huis moeten hebben. De VN deed deze zomer een oproep aan de westerse landen om actie te ondernemen.
Inter-Kennis heeft inmiddels in het straatarme West-Afrikaanse Mali in het dorpje Kati een eerste joint-venture. Het doel is een internetcafe op te zetten in het dorp. Bijzonder daarbij is dat de jeugd gratis toegang heeft tijdens bepaalde uren. De officiële opening van deze vestiging is gepland in januari 2001.
Op de HCC dagen hoopt Inter-Kennis de nodige contacten met bedrijven en IT'ers te leggen. Vanaf 24 november zal Inter-Kennis tevens te vinden zijn ophttp://www.inter-kennis.nl.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-24T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.